6 tekens van overwatered peace lily (en stap bij stap fixes)

6 Tekens van Overwatered Peace Lily (En Stap bij Stap Fixes).

6 Tekens van Overwatered Peace Lily (En Stap bij Stap Fixes).

Vrede lelies zijn een zeer populaire huisplant, zowel voor hun bladeren en bloemen.

Deze planten dont een enorme hoeveelheid onderhoud en zijn relatief resistent tegen plagen en ziekten wanneer naar behoren verzorgd.

Echter, ze zijn gevoelig voor ziekte en besmettingen wanneer onjuist water.

Zoals overwatering is misschien de enige grootste fout plantenliefhebbers maken regelmatig, zijn essentieel om de tekenen van overwatering te weten, adresseer hen, en wat te doen in ernstige gevallen.

De volgende symptomen komen niet altijd overeen met overwatering maar zijn een goede indicator.

Probeer andere mogelijke oorzaken van deze tekenen te elimineren en volg de remedies die we hebben opgenomen om elk symptoom op te lossen.

Misschien is het enige meest voor de hand liggende teken van overwatering de grond zelf.

Je zou nooit plassen moeten zien die zich vormen, noch mag de grond zich knus voelen aanraken.

Bovendien beïnvloeden veel factoren hoeveel en hoe vaak je plant zal drinken, dus water geven op een schema is een van de ergste dingen die je kunt doen.

De nat-en-droge methode is misschien wel de meest effectieve manier om planten te water te geven, met enkele uitzonderingen.

Steek gewoon je vinger in de grond om te beoordelen hoe ver beneden het droog voelt.

Water voor vrede lelies als het droog voelt 2 inch naar beneden.

Altijd langzaam water geven, je om de pot heen werken en je best doen om de bladeren niet nat te krijgen.

Stop met water geven wanneer je vocht ziet sijpelen uit de afvoergaten, of het oppervlak kan niet langer met dezelfde snelheid je giet.

In de taal van planten is dit teken het equivalent van een menselijk gezegde, ik voel me niet zo goed.

Het is echter niet moeilijk om dit te verifiëren wordt veroorzaakt door overwatering door het controleren van de grond wanneer je vergeling bladeren ziet.

Sommige andere gemeenschappelijke oorzaken van gele bladeren omvatten de volgende:.

Volg de bodemverzorging gids hieronder zodra je bevestigt dat het probleem wordt veroorzaakt door overwatering.

De kans is groot dat veel van de bladeren hun kleur zullen herwinnen, maar sommige kunnen te ver weg zijn en zullen moeten worden weggesnoeid.

Wanneer je te lang doorbrengen in een bad of zwembad, zal je huid zo verzadigd worden dat het rimpels.

Planten lijden aan een soortgelijke aandoening genaamd oedeem, waarbij de wortels meer water trekken dan de plant kan gebruiken.

Als gevolg daarvan vult het overtollige water bladcellen totdat ze barsten, waardoor blisterachtige abcessen ontstaan die voornamelijk aan de onderkant van de bladeren te vinden zijn.

Dit is een van die voorwaarden waar je waarschijnlijk nodig hebt om de plant te verzilveren.

De blaren kunnen uiteindelijk barsten, en je kan het nodig vinden om de ergste bladeren weg te snoeien.

Vaak geassocieerd met chemische brandwonden van meststoffen of zonnebrand, bruin tot zwarte lea tips kan ook verband houden met overbewatering.

Helaas kan deze schade niet worden teruggedraaid. Sommige vergeling en zwart betekent dat een deel van de plant necrotisch is geworden.

De enige behandeling voor dit symptoom is het verwijderen van de beschadigde bladeren.

Schimmel muggen zijn kleine insecten die dienen als bestuivers voor sommige planten maar zijn grotendeels ongedierte.

Deze kleine jongens kunnen een teken van overwatering zijn, omdat de larven zich voeden met schimmels op grondbasis.

Afhankelijk van de schimmel, kun je het misschien niet zien, of je zou een groenachtige tint of grijze tot witte katoenachtige film op het oppervlak kunnen zien.

Deze problemen kunnen vaak worden opgelost met behulp van een neem bodemweek en eventueel ook fungicide (hoewel neem olie zal doden sommige vormen van schimmel).

Wortelrot is het slechtste geval scenario, en het kan uw plant doden als onbehandeld.

Naast vergelde, druiperige bladeren, je zult waarschijnlijk ruiken een vuile geur afkomstig van de grond.

Of bacteriën of schimmel kan leiden tot wortelrot, dus je kunt niet vertrouwen op fungiciden om het te behandelen.

Je moet de plant opgraven, de beschadigde wortels verwijderen, de overlevende wortels steriliseren, en het in een verse pot planten met verse grond om wortelrot te behandelen.

Merk op dat neem bodemweeksels bekend zijn om zowel bacteriële als schimmelwortelrot in zijn vroege stadia te helpen bestrijden, maar niet in staat zijn om een plant te redden zodra de aandoening begint te verergeren.

In de meeste van de bovenstaande gevallen, kunt u stoppen met water geven om de grond uit te drogen, maar wat gebeurt er als de schade iets ernstiger is, of de plant herhaaldelijk is overwaterd?.

Behandelen van ernstige overbewatering betekent snel handelen en volledig verpotten van de plant.

Tip de pot over en schuif de plant er voorzichtig uit, het verwijderen van zoveel mogelijk vuil uit de wortels mogelijk.

Nu is een goed moment om te controleren op wortelrot en te behandelen, indien nodig.

Het is vaak goed om de plant een beetje te laten drogen voor 8 uur (of's nachts) op een warme, droge plek.

Als uw oude pot voldoende afvoergaten heeft, kunt u het in een oplossing van 1 deel bleekmiddel tot 9 delen water gedurende 30 minuten en laat het drogen.

Anders wilt u een nieuwe container te krijgen, ervoor zorgen dat de drainage gaten groot genoeg zijn en dat de pot isnt te groot of klein voor uw plant.

Om te helpen zorgen voor de beste drainage, ad een 1⁄2 tot 1 inch laag van grind of aquarium stenen aan de bodem van de pot.

Nu wil je wat verse grond toe te voegen aan de container. Gebruik niet de oude grond, als zijn waarschijnlijk besmet.

Meng wat perliet of grof zand in de bodem om ervoor te zorgen dat het blijft los, aangezien compacte grond kan bijdragen aan overbewateringsproblemen.

Voeg de grond toe aan de container en geef het een lichte besproeiing.

Je hoeft alleen maar genoeg om de grond enigszins vochtig te krijgen om dingen tot rust te brengen.

Zodra de pot en de grond klaar zijn, kun je je lelie opnieuw planten.

Zorg ervoor dat het geplant is op dezelfde diepte als voorheen en geef het een ander licht water.

Merk op dat de plant minder water nodig heeft als je het groepeert met andere planten, aangezien meer dan 97% van het water dat het absorbeert wordt gebruikt in de transpiratie (in wezen zweten om de lokale vochtigheid te verbeteren).

Gegroepeerde planten delen de voordelen van transpiratie, waardoor de hoeveelheid water die ze nodig hebben wordt verminderd.

Zolang u de nat-en-droog methode gebruiken om uw vrede lelie water, overwatering moet een ding van het verleden worden.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linken aan Amazon.

Zet je oleander wel altijd zonnig en beschut.

De winter begint pas echt in januari.

Verwelkte bloemen kun je wel voorzichtig met je vingers (met handschoen) weghalen. Zo maken de wortels goed contact met de grond. In een warme periode mag er een schotel onder de pot staan waar steeds wat water in blijft staan. Je oleander kan in de zomer buiten staan op een plek in de volle zon. Anders waren die lichtgroen of geel. Wil je weten hoe je andere plantsoorten snoeit? Kijk op.

Knip maximaal de helft van alle de takken af vlak boven een zijscheutje of knop.

Oleanderbloei is sterk afhankelijk van licht en warmte. Geef de Oleander de eerste tijd heel veel water. Een oleander kan last hebben van aantasting door bladluis, schildluis en rode spint. Alle delen van de plant zijn zeer giftig doordat ze onder meer de stoffen nereïne en oleandrine bevatten. Wil je meer weten over het hoe en waarom van snoeien? Kijk op. (1565 en 1626) aan als demonenkruid dat mens en vee kon doden. Af en toe nevelen in droge periodes wil dan nog wel eens helpen.

Verwijder de onderste bladeren, laat vier blaadjes aan de top zitten.

Zitten er wel veel bloemknoppen aan te takken, maar gaan ze niet open? Mogelijk heeft het dan te veel geregend waardoor de knoppen niet opengaan. De oleander snoei je met een scherpe en schone. We nemen je graag mee langs alle gazonwerkzaamheden. Heeft de oleander wel knoppen gemaakt maar zijn ze niet uitgekomen of zelfs afgevallen, dan is het te nat geweest. Een oleander die in de volle grond staat kan ook bevriezen. U moet de plant dus twee keer per jaar verplaatsen, wat zwaar kan zijn.

Zodra de eerste nachtvorst in zicht is, zet u de plant met pot op een lichte en vorstvrije plek.

Op natte en regenachtige dagen verdampt de Oleander natuurlijk minder water dan op warme dagen. zitten boven in de kroonbuis vast, maar steken niet uit. Hierdoor kunnen oleanders in koudere gebieden overleven. Maar in deze tijd kan er nog naar hartenlust worden getuinierd. Krijgt je oleander kurkachtige gezwellen?. Dan is de temperatuur te laag geweest om de knopontwikkeling goed op gang te brengen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander

De jonge Oleanders helemaal niet.

In de winterperiode hoeft maar weinig water gegeven te worden, en geen mest.

Vergeet je dat een keer dan is het gelukkig niet erg, daar kan een oleander best wel tegen. Dat geldt ook voor de oleanders op stam, waarbij uiteraard alleen de kroon gesnoeid wordt. Misschien is je oleander toe aan verpotten en heeft hij te weinig voeding. Na het verpotten hoef je pas na 2-3 maanden te bemesten. De tijdsbesteding is een facet om rekening mee te houden, de meeste andere problemen kunnen worden voorkomen of opgelost met de juiste aanpak bij de aanleg en het onderhoud.

Ook hierbij kunnen de aangetaste delen weggehaald en vernietigd worden.

Als het probleem zich meerdere jaren achtereen voordoet kan de plant tijdens de knopontwikkeling uit de regen gezet worden. Onder in de pot kan een flinke laag aangebracht worden van scherven, grind of kleikorrels, omdat de plant graag van onderaf water opneemt. U kunt eventueel in de lente de plant een beetje uitdunnen. De Oleander staat heel graag in de volle zon. Alle aangetaste delen moeten uit de plant verwijderd worden, waarna het snoeigereedschap goed ontsmet moet worden. De plant is rijk vertakt, zeer bossig en wordt in een pot of kuip meestal maximaal zon 2 meter hoog. Hopelijk gaat je oleander aan de onderkant opnieuw uitlopen.

Bovendien kunnen andere oleanders die erbij in de buurt staan ook besmet raken.

Bij de verdikking in de stengel gaan de worteltjes groeien. Welke standplaats is ideaal voor de oleander?. Je kunt een palm (in een gesloten pot) in een met kleikorrels gevulde grotere overpot of schotel plaatsen die dan goed vochtig gehouden worden, of een apart watertuintje maken door een pot of schotel met kleikorrels naast de planten te zetten. In een warme zomer bloeien de oleanders het mooist. Ze bloeien van het begin van de zomer tot eind september. Hoe kunt u dat zien? Er ontstaan dan bruine vlekken in de bladoksels en in het blad.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen